Geen producten in je winkelwagen.

Zo doe je dat – 7 Interieurtips voor een klein appartement

 1. Ruimtelijkheid

  Zorg dat materialen en kleuren in een klein appartement steeds terugkomen. Zo voelt het hele huis als één geheel en dus ruimtelijker. Laat bijvoorbeeld de vloer in alle ruimtes doorlopen.

 2. Rustig kleurschema

  In een kleine ruimte hou je de kleuren best rustig en licht. Hou steeds in je achterhoofd dat een donkere kleur naar je toe komt, terwijl een lichte kleur visueel wijkt. Zorg dus voor een basis van bijvoorbeeld twee lichte, heldere kleuren. Om het wat spannender te maken, kun je deze aanvullen met een wat fellere accentkleur. Deze laat je subtiel terugkomen, bijvoorbeeld in je decoratie, een meubelstuk of op een smal muurtje.

 3. Gebruik je ruimte optimaal

  Wie klein woont, moet creatief omspringen met de ruimte die er is. Zoek je nog opbergruimte? Kijk dan eens of je ergens in de hoogte kunt werken. Bijvoorbeeld rond een deur of raam.

  Bureau nodig? Misschien is er een vensterbank waar je een bureautje van kunt maken. Of kun je in de boekenkast een uitschuifbare plank monteren die kan dienen. Of wat dacht je van een opklapbaar tafeltje aan de muur?

  Weinig ruimte in je slaapkamer voor kasten? Zet je kasten links en rechts aan het hoofdeinde van je bed. Zou hou je meer loopruimte over.

 4. Gebruik optische trucs

  Met spiegels kan je en kleine ruimte optisch groter laten lijken. Zorg wel dat ze strategisch geplaatst zijn. Als je steeds jezelf in de speigel ziet, werkt het effect averechts.

 5. Multifunctionele meubels

  Ruimte is kostbaar in een kleine huis. Zorg dat je meubels op maat zijn van je ruimte. Toch graag plaats voor een grote tafel? Denk dan aan een uitschuifbare tafel. Een extra zitplek in je living nodig? Gebruik een poef, die op andere momenten kan dienen als salontafel.

 6. Zorg dat de vloer zichtbaar blijft

  Werk het liefst met meubels op pootjes. Hoe meer vloeroppervlakte je ziet, hoe ruimtelijker je huis oogt.

 7. Creëer diepte

  In een kleine ruimte ontbreekt vaak diepte. Logisch; de ruimte is nu eenmaal beperkt. Maar je kunt het gevoel van diepte wel creëren door het werken met lagen en contrasten. Bijvoorbeeld door op je neutrale bank, kussens met patroon en een gedurfde contrasterende kleur te leggen. Ook een tapijt en extra kussens en een plaid op je bed zorgen voor een gevoel van diepte.

Over de schrijver

Hey, ik ben Annelies. Ik heb bijna 15 jaar als communicatie adviseur gewerkt. Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar in de vastgoedwereld. Ik weet wat er nodig is om een huis te laten verkopen.

Annelies

Een project starten met ons?

Daag ons uit! Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.