Geen producten in je winkelwagen.

Samenwonen, hoe combineer je twee interieurstijlen?

Spannend! Je gaat samenwonen. MAAR: jullie hebben allebei een totaal andere interieurstijl. Help! Wees gerust: Twee verschillende woonstijlen combineren is niet eenvoudig, maar het kan. Hoe begin je er aan?

Tip: ga op zoek naar overeenkomstige materialen

Bekijk eerst eens de meubels en decoratie die jullie hebben. Zijn er meubels stukken met dezelfde materialen, bijvoorbeeld blank hout of meubels met zwart metalen poten? Die stukken kun je zonder problemen combineren, ook al hebben ze een hele andere stijl.  

Tip:  selecteer wat je wél mooie stukken vindt van elkaar

Ga ook eens door elkaars spullen. Kies de meubels of decoratie van je partner uit, waar jij ook mee kunt leven. En bekijk of de materialen matchen.

Tip: bewaar altijd stukken emotioneel waardevolle stukken

Als je persoonlijke foto’s, souvenirs en erfstukken toevoegt aan je interieur, dan wordt jouw interieur vanzelf uniek en persoonlijk. En dat is altijd een goede match met de meubels die je wellicht al hebt of nog wilt aanschaffen! Koop bijvoorbeeld een mooie open kast die jullie beide mooi vinden en waar jullie emotionele stukken in kunnen pronken.

Dit alles vormt de basis van jullie nieuwe interieur.

Tip: lijm de stijlen met kleur en nieuwe stukken 

Daarna is het tijd om nieuwe elementen toe te voegen die beide woonstijlen weerspiegelen. Kies samen kleuren uit en vraag hiervan stalen aan. Dan kun je ze naast jullie bestaande stukken houden en beslissen of het matcht. Je kunt bijvoorbeeld ook een moodboard maken waarin je je bestaande stukken en de nieuwe stukken samen legt.

het is zeker een uitdaging om twee interieurstijlen te matchen.

Met een beetje creativiteit en compromissen is het zeker mogelijk om een omgeving te creëren waarin jullie beiden zich prettig en thuis voelen.

Kom je er toch niet uit? Dan is het misschien tijd om de hulp van een interieurstylist in te roepen. 

Over de schrijver

Hey, ik ben Annelies. Ik heb bijna 15 jaar als communicatie adviseur gewerkt. Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar in de vastgoedwereld. Ik weet wat er nodig is om een huis te laten verkopen.

Annelies

Een project starten met ons?

Daag ons uit! Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.