Geen producten in je winkelwagen.

7 tips om je huis verkoopklaar te maken

Zoals in veel gevallen, geldt ook bij het verkopen van je woning: ‘Een goede voorbereiding is het halve werk!’. Een woning die er netjes en goed onderhouden uitziet, verkoopt makkelijker en aan een betere prijs. Maar hoe begin je eraan? In deze blog alvast enkele tips waarmee je direct zelf in actie kan schieten.

1. Ruim op

Opgeruimd verkoopt beter. Heel veel mensen kunnen niet door rommel in een huis heen kijken. Geef dus een zo rustig mogelijk beeld van elke ruimte. Begin met weggeven of -gooien van spullen die je toch niet mee gaat verhuizen. En berg persoonlijke spullen, zoals kleding, toiletartikelen en schoonmaakspullen, zoveel mogelijk op.

2. Geef elke kamer een functie

Het is belangrijk dat elke kamer in je huis een duidelijke functie heeft. Zo kan de potentiële koper zich beter voorstellen hoe hij of zij de kamers kan inrichten. Staat er een kamer leeg of ligt er enkel rommel? Ruim deze kamer dan op en geef ze een functie. Hou daarbij in gedachte dat een  kamer waar een bed in staat altijd gezelliger oogt dan een bureau.

3. Verlucht en verlicht

Een potentiële koper is het aangenaam en een goede eerste indruk om binnen te komen in een fris geurend huis. Heb je huisdieren? Verdoezel de geur dan niet met geursprays: verlucht simpelweg goed! Trek of rol gordijnen zoveel mogelijk open. Laat de kamers baden in daglicht.

4. Maak werk van kleine klussen

Een losse plint, een lekkende kraan, een kapotte deurklink, die muur langs de trap vol vegen, … Maak werk van deze klusjes! Een potentiële koper zal zich zo geen zorgen maken over de staat van onderhoud van jouw huis.

5. Zorg voor een optimale indeling

Heb je een fantastisch uitzicht, een ruime living of een authentieke vloer? Zet dit dan in de kijker. Trek de gordijnen wagenwijd open, deel de living optimaal in en laat die vloer pronken als nooit tevoren.

Zorg altijd dat de hoeken en vloeren van alle kamers zichtbaar zijn. Dat geeft een ruimtelijk gevoel. Een schuin in de hoek geplaatst meubel verstopt de hoek. Niet doen dus! Dat verkleint de kamer optisch. 

6. Maak het gezellig

Maak je woning netjes en gezellig: da’s een pluspunt voor zowel de commerciële foto’s als voor de huisbezoeken. Een slimme tip: jouw kandidaat-koper koopt niet enkel met de ogen, maar ook met de neus. Zorg ervoor dat je woning goed verlucht is, zet eventueel een lekker kopje koffie of bak een brood of cake. Zo zal jouw potentiële koper letterlijk én figuurlijk beginnen watertanden bij het binnenkomen!

7. Maak goede foto’s

Goede foto’s zijn scherpe, sfeervolle foto’s waar op de ruimtes goed zichtbaar zijn. De foto’s mogen niet te licht zijn. Zorg vooral ook dat je foto’s recht zijn en dat er geen mensen, dieren of te persoonlijke accessoires op de foto staan. 

Ziezo, jij weet alvast wat te doen! Veel succes en als je vragen hebt, weet je ons te vinden. Tot snel?

Over de schrijver

Hey, ik ben Annelies. Ik heb bijna 15 jaar als communicatie adviseur gewerkt. Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar in de vastgoedwereld. Ik weet wat er nodig is om een huis te laten verkopen.

Annelies

Een project starten met ons?

Daag ons uit! Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.