Geen producten in je winkelwagen.

Interieurstyling: 5 tips voor het kiezen van de perfecte meubel

De perfecte meubel uitkiezen een hele opgave.

Je herkent het vast wel. Je wil je slaapkamer, woonkamer of heel je huis een opfrisbeurt geven, maar je zit met je handen in het haar. Hoe begin ik met het inrichten van mijn huis en past mijn droom interieur wel bij het behang?

Dit zijn hele begrijpelijke vragen. Daarom helpen we je graag aan een goede start met 5 tips!

1. Neem je tijd

Koop nooit overhaast een meubelstuk. De meeste meubels vergen een behoorlijke investering. Interieurstyling gaat niet over één nacht ijs. Welke stijl wil je bekomen? Past het meubel dat je op het oog hebt, daar wel bij?
En zit die bank die er op het plaatje zo mooi uitziet ook echt lekker? Ga de grote meubels zeker in het echt bekijken.

2. Let op de grootte van de meubels

Let bij de keuze van je meubels op de verhouding tussen de grootte van de meubels in verhouding tot de ruimte. Al je je meubels te groot kiest, hou je weinig ruimte eromheen over. Je kamer zal kleiner aanvoelen. Te kleine meubels zorgen ervoor dat je kamer sfeerloos aanvoelt. Deze tip wordt altijd toegepast bij vastgoedstyling, dus waarom niet bij jou interieur?

3. Beperk het aantal houtsoorten

Heb je een houten vloer of laminaat op de vloer liggen? Breng dan een staaltje mee als je meubels gaat uitzoeken. De ene houtsoort is namelijk roder van tint en de andere geler. Niet alle houtsoorten zijn mooi bij elkaar. En te veel verschillende houtsoorten bij elkaar zorgen voor een onrustig geheel.

4. Begin met één meubelstuk

Weet je al precies welke bank je wilt? Gebruik die bank en de kleur van die bank, als je uitgangspunt voor de keuze van je andere meubels. Neem een staaltje van de stof van je bank mee, als je eetkamerstoelen gaat uitzoeken. Of heb je een erfstuk waar de rest bij moet passen? Maak dan een aantal foto’s van dat meubelstuk. Neem deze mee als je verder gaat winkelen om te zien of het allemaal bij elkaar past.

5. Bepaal de vorm van je meubels vooraf

Misschien wil je dolgraag een ronde eettafel. Maar past dat wel in de ruimte? In een lange smalle ruimte, kan een ronde tafel snel te groot aanvoelen, waardoor je geen ruimte meer over hebt om te passeren. Een goed compromis is dan een ovale tafel. Dat geldt ook voor je bank; niet elke ruimte is geschikt voor een hoekbank. Maar die zijn zo tof! Ik weet het. Kies dan voor een bank met een losse footstool. Dan heb je alsnog je hoekbank, maar staat deze nooit in de weg. Je kunt deze op andere momenten als salontafel gebruiken.

Geïnspireerd? Deel het met je vrienden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over de schrijver

Hey, ik ben Annelies. Ik heb bijna 15 jaar als communicatie adviseur gewerkt. Inmiddels werk ik al ruim 10 jaar in de vastgoedwereld. Ik weet wat er nodig is om een huis te laten verkopen.

Annelies

Een project starten met ons?

Daag ons uit! Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.